KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Nova Ağız ve diş sağlığı merkezimiz Kalite Yönetim Birimi, Ulusal ve Uluslararası Kalite Standartlarına uygun olarak oluşturulmuş olup, Sağlıkta Kalite Standartları ve diğer ilgili mevzuatlar kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir.

Kalite Yönetim Birimi olarak;

– Sağlıkta Kalite Standartları çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlamak,

– Kurumsal amaç ve hedeflere yönelik çalışmaları takip etmek,

– Öz değerlendirmeleri yönetmek,

– İstenmeyen Olay Bildirim Sistemine ilişkin süreçleri yönetmek,

– Risk yönetimine ilişkin süreçleri yönetmek,

– Hasta ve çalışan geri bildirim anketlerinin ölçülmesine yönelik çalışmaları (anket uygulamaları, anket sonuçlarının değerlendirilmesi, anket sonuçlarına yönelik iyileştirme çalışmaları gibi) yönetmek,

– Sağlıkta Kalite Standartları çerçevesinde dokümanların yönetimini sağlamak,

– Kalite göstergelerine yönelik süreçleri yönetmek,

– Sağlıkta Kalite Standartları çerçevesinde belirlenen komitelere üye olarak katılmak faaliyetlerimiz arasındadır.

HASTA DENEYİMİ NEDİR?

Hasta deneyimi, hastaların klinikte doktorlardan, sağlık destek personellerinden aldıkları bakım da dahil olmak üzere, merkezimizde olan etkileşimlerini kapsar.

Hasta memnuniyeti, hastaların istekleri doğrultusunda hizmet alması ve beklentilerinin üzerinde hizmet sunulmasıdır. Nova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hedefimiz en az hata ile hastalarda teşhis ve tedavi sürecinin devamlılığını sürdürmenin yanı sıra, hastalar ve yakınlarının duygusal anlamda beklentilerini karşılayarak memnuniyetini sağlamaktır. Hasta deneyimlerinin iyileştirilerek hasta memnuniyetine yansıması kliniğimizin bakım kalitesini ve performans değerlendirme sürecinde istenilen hedefe ulaşmasını sağlamaktadır.

Hastalarımızı daha rahat ve güvenli bir ortamda ağırlayabilmek ve kaliteli tıbbi bakımı sunmak için hastalarımızın duygularını, düşüncelerini paylaşmak, geri bildirimlerini değerlendirmek amacıyla Hasta Hakları / Hasta Hizmetleri (Genel koordinatör)  Birimi tarafından sürekli görüşmeler yapılır, ve bu görüşmeler sonrası hastalardan alınan geri bildirimler iyileştirme fırsatı sağlamakla birlikte, hastanın ihtiyaçlarına yerinde müdahale etme fırsatı da sunmaktadır.